esplanadi | Kauden uutuusherkut
5
post-template-default,single,single-post,postid-5,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.2,vc_responsive
 

Kauden uutuusherkut

qode interactive strata

04 Oct Kauden uutuusherkut

Viinirypäleistä valmistetut viinit jaotellaan värinsä ja kuplivuutensa perusteella neljään tyyppiin: punaviineihin, roseeviineihin, valkoviineihin ja kuohuviineihin.

 Lisäksi valmistetaan myös aromatisoituja viinejä, joista tunnetuimpia ovat jouluisesti maustetut glögit.Hedelmäviinit muodostavat näiden varsinaisten viinien lisäksi oman ryhmänsä. Ne voi vielä määritellä hedelmäviineihin sekä hedelmäkuohuviineihin.

Valkoviini

Valkoviinien väri vaihtelee alueesta, rypälelajikkeesta ja iästä riippuen vihertävästä kellanruskeaan. Terveen viiniin väri on tavallisesti viherkeltainen. Värin syvyys johtuu pääosin iästä, sokerista ja uutospitoisuudesta. Myös tynnyrikypsytys antaa lisäväriä.

Valkoviinit jaotellaan makeusasteensa mukaan neljään luokkaan: kuiviin, puolikuiviin, puolimakeisiin ja makeisiin.

Makeusasteen ohella valkoviinit voidaan jaotella myös muiden tekijöiden avulla. Jaottelu voidaan tehdä esimerkiksi tammisuuden tai tammettomuuden avulla. Lisäksi osa valkoviineistä voi sisältää hieman hiilihappoa.

Viinit aotellaan samoin kuin kaikki muut viinit makeusasteen mukaan neljään luokkaan. Makeusastetta määriteltäessä huomioidaan sokeripitoisuuden lisäksi viinin happopitoisuus – runsaat hapot raikastavat suutuntuman kuivemmaksi.

 

 

2 Comments
  • admin
    Posted at 15:32h, 06 December Reply

    Great responsive WordPress theme.

  • admin
    Posted at 15:33h, 06 December Reply

    The materials in his design reveal the perception toward space, surface and volume. Moreover, he likes to use natural materials because of their aliveness, sense of depth and quality of individual. He is also attracted by the important influences from Japanese Zen Philosophy.

Post A Comment